top of page
Welkom op mijn website!

Muziek in de breedste zin van het woord heeft mijn hele leven een rode draad gevormd, evenals trouwens verhalen, gedichten, film en theater. Op deze website is te vinden wat ik zoal doe en gedaan heb op deze gebieden. Veel lees- en luisterplezier gewenst en weet dat ik altijd geïnteresseerd ben om mensen met gelijke belangstelling te ontmoeten! 

Foto Roelof + bas + icoon podcast.JPG
Nieuws!
//PODCAST 'DE HOOFDPERSOON'

‘De Hoofdpersoon’ is mijn podcast op basis van teksten uit de gelijknamige muziektheatervoorstelling van REVOLVE. De teksten bleken in deze tijd van Corona bijzondere stof tot nadenken. Verdriet, goed, kwaad, de dood, hoop en de mooie noot filosoferen als hoofdpersoon beurtelings over de huidige tijd.

De podcast bestaat uit zeven afleveringen die worden uitgebracht tussen half maart en half juni. Beluister ze hier:

Aflevering 1 'De Hoofdpersoon'

Aflevering 2 'Verdriet'

Aflevering 3 'De Mooie Noot'

Aflevering 4 'Goed en Kwaad'

Aflevering 5 'De dood'

Aflevering 6 'De wachtkamer'

Aflevering 7 'Hoop'

Ik ben als contrabassist werkzaam in het Residentie Orkest in Den Haag. Ook geef ik les aan het Koninklijk Conservatorium en privé. Daarnaast ben ik componist, tekstschrijver en muzikant in muziekgroep REVOLVE.

 

Zowel klassieke als niet-klassieke muziek hebben mijn warme belangstelling, wat al zo’n beetje m’n hele leven resulteert in projecten waarin allerlei muziekstijlen, veelal in eigen composities, samenkomen. Vaak vormt in deze projecten ook tekst een wezenlijk onderdeel. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de pagina ‘Audio en video’ van deze website.

Tot slot: naast muziek kan ik ongelofelijk genieten van mooie verhalen. Ik lees veel en ben een groot bewonderaar van schrijvers als Alessandro Barrico en Haruki Murakami. Ook zelf schrijf ik graag verhalen; het is altijd weer een verrassing waar ze je brengen. Om met een toepasselijk citaat te eindigen:

 

Het leven verloopt niet zoals je het je voorstelt

Het gaat zijn eigen weg

en jij de jouwe

en dat is niet dezelfde weg……

Uit: ‘Oceaan van een zee’ - Alessandro Baricco

bottom of page